Ostoreskontran hoito Airue.net - sovelluksessa

Manuaalinen ostoreskontra

Jos et ole ottanut verkkolaskutusta käyttöön, voit lisätä ohjelmaan uusia ostolaskuja manuaalisesti sivupalkin Uusi ostolasku - painikkeesta

Syötä avautuvalla lomakkeella saapuneen laskun tiedot, niin lasku siirtyy Ostovelat - välilehdelle

Ostovelat - listaus toimii samaan tapaan kuin Myyntisaamiset - listauskin. Klikkaamalla ostolaskun riviä listauksessa saat sen lomakkeen auki. Ostolaskun lomakkeella voit tarkastella laskun maksutietoja sekä merkitä laskun maksetuksi samaan tapaan kuin myyntilaskuissakin. Painikkeet tähän löydät lomakkeen alareunasta.

Automaattinen ostoreskontra

Ottamalla verkkolaskutuksen käyttöön saat yrityksellesi oman verkkolaskuosoitteen sekä laskusähköpostiosoitteen, joihin saapuneet laskut tulevat aina automaattisesti suoraan Ostovelat - välilehdelle ilman mitään manuaalisia toimenpiteitä.

Uusista ohjelmaan saapuneista laskuista saat ilmoituksen sähköpostitse. Kun yrityksellä on uusia saapuneita ostolaskuja, näet aloitussivulla Ostovelat - kohdassa ilmoituksen uusista laskuista:

Saapuneita laskuja pääset tarkastelemaan Ostovelat - välilehdellä, jossa uudet laskut näkyvät listauksessa lihavoituina:

Saapuneen laskun tiedot saat esille klikkaamalla laskuriviä Ostovelat - listauksessa.

Jokainen saapunut lasku tulee ensimmäiseksi joko hyväksyä tai hylätä. Painikkeet tähän löydät avautuvan lomakkeen alareunasta.

Hylätty lasku poistuu ostoveloista etkä voi perua hylkäämistä. Hyväksytty lasku säilyy.

Seuraavana vuorossa: Tuoterekisteri ja varastonhallinta Airue.net - sovelluksessa