Kirjanpitotositteiden pilvitallennus Airue.net - sovelluksessa

Nykyisen kirjanpitolain mukaan alkuperäisten, paperisten kirjanpitotositteiden säilytys ei ole pakollista jos tositteesta on tallennettu riittävän tarkka skannattu kuva. Tallennetun tositteen sisällön tulee kuitenkin olla vaikeuksitta tarkasteltavissa ja tarvittaessa tulostettavissa selväkielisessä muodossa. Käytännössä sinun tulee tositetta skannattaessa varmistaa, että kaikki tositteen teksti on luettavissa skannatusta kuvasta.

Airue.net tarjoaa tositteiden skannaukseen ja tallennukseen helppokäyttöisen ja turvallisen tavan, jossa kuitit ja muut kirjanpitotositteet kuvataan kännykkäkameralla suoraan pilveen jo tositteen syntymishetkellä. Tämän jälkeen tosite on ladattavissa ja tulostettavissa Airue.net - websovelluksesta käsin missä ja milloin vain.

Tositteiden skannaus Airue.net - mobiilisovelluksessa

Pääset skannaamaan tositteita €+ - ja €- - painikkeista riippuen siitä, onko kyseessä tulo- vain menotosite. Avautuvasta valikosta pääset tämän jälkeen valitsemaan, onko kyseessä myyntikuitti, ostokuitti vai muu tosite.

Valitse vaihtoehdoista haluamasi tositteen tyyppi, minkä jälkeen pääset tositteen kuvausnäkymään

Voit poistua näkymästä vasemman yläkulman X - painikkeesta ja ottaa kuvan alareunan kamerapainikkeesta. Varmista ennen kuvan ottamista, että tosite on oikein päin ja että kaikki tositteen teksti on luettavissa.

Otettuasi kuvan pääset tarkistusnäkymään:

Varmista vielä kerran, että tosite on oikein päin (Tositteen tekstin tulee olla samoin päin kuin sovelluksen painikkeiden teksti) ja että kaikki tositteen teksti on luettavissa. Jos otetussa kuvassa on jotain vikaa, voit hylätä kuvan ja ottaa uuden. Jos kuva on hyvä, mutta tositteeseen kuuluu useampia sivuja, voit painaa Kuvaa seuraava sivu tositteeseen - painiketta. Muussa tapauksessa voit Siirtyä lähettämään tositteen.

Riippuen aikaisemmassa vaiheessa valitsemastasi tositteen tyypistä, sinua pyydetään vielä syöttämään lisätietoja tositteesta.

Kun olet syöttänyt pyydetyt tiedot, paina Lähetä kirjanpitäjälle - painiketta.

Paina Hyväksy, minkä jälkeen saat ilmoituksen onnistumisesta.

Tosite on nyt tallennettu pilveen!

Tositteiden tallennus Airue.net - websovelluksessa

Tiedostomuotoiset tositteet (esim. sähköisesti saapuneet laskut tai aiemmin skannatut tositteet) voit lähettää Airue.net - websovelluksesta käsin.

Websovelluksen sivupalkista löydät painikkeet myyntikuiteille, ostokuiteille ja muille tositteille. Tositteiden lähetys toimii samaan tapaan kuin mobiilisovelluksessakin.

Tositteiden tarkastelu ja tulostus

Voit tarkastella ja tulostaa tallentamiasi tositteita websovelluksen Toiminnot -> Tositteet - näkymästä

Seuraavaksi opit hallitsemaan käteiskassaa Airue.net - sovelluksessa